Quinoasalade met mozzarella en gegrilde nectarine

Quinoasalade met mozzarella en gegrilde nectarine

Rode quinoasalade met mozzarella, rucola en gegrilde nectarine en een basilicumdressing

Inspiratie: sanabox Sandra Bekkari

4 personen

  • 120g ongekookte rode quinoa
  • 2 nectarines, in partjes snijden
  • 500g kerstomaten, halveren
  • 100g rucola
  • 2 bollen mozzarella, halveren
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 plantje basilicum
  • 1 handje walnoten
  • Extra vierge olijfolie
  • 600ml water
  • Peper en zout

Zet de rode quinoa onder stromend water en laat uitlekken.

Giet de quinoa in het kokend water en kook gedurende 12 minuten beetgaar. Haal daarna van het vuur en laat even rusten.

Bereid intussen de ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.

Maak de basilicumvinaigrette: mix 6 el olijfolie met 16 blaadjes basilicum en 1 teentje knoflook.

Gril de partjes nectarine in een hete grillpan (of gewone pan) beetgaar.

Schik de tomaten, nectarine, rode quinoa, rucola en mozzarella op de borden. Kruid met zout en peper van de molen. Meng er enkele eetlepels van de basilicumdressing onder en werk eventueel af met extra basilicum en walnoten.

Smakelijk!!

Liefs Lieselotte

 

Rode quinoa…

… is zeldzamer dan de witte variant

…is een pseudograan uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika

…bevat meer voedingstoffen (mineralen, vitaminen, aminozuren,…) dan andere graansoorten door het rode vliesje

…is rijk aan voedingsvezels

…zit boordevol eiwitten die zelfs beter verteerbaar én beter opgenomen worden dan de dierlijke eiwitten

…is dus een ideale vleesvervanger

…is glutenvrij dus ideaal voor mensen met coeliakie of glutenovergevoeligheid

…behoudt beter zijn vorm bij het koken dan witte quinoa

…heeft een sterk nootachtige smaak in tegenstelling tot witte quinoa dat milder is

…wordt best voor het koken gewassen om de bittere smaak te verminderen

Op 5 plaatsen in België wordt er nu ook al quinoa geteeld. Alle info vindt u hier.