Recept: volkoren spelttagliatelle met prei, ham en ricotta

Recept: volkoren spelttagliatelle met prei, ham en ricotta

Hoi iedereen,
Gisterenavond heb ik deze lekkere maaltijd gegeten en graag deel ik met jullie dit recept.
De volkoren spelttagliatelle heb ik gekocht in de Bioplanet in Sint-Niklaas.

Deze tagliatelle staat wel niet op de website van Bioplanet dus ik denk niet dat je deze soort overal kan vinden.. Maar het recept kan natuurlijk ook perfect gemaakt worden met een andere volkoren pasta bv. penne, spaghetti, …

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 80g ongekookte volkoren spelttagliatelle
  • 3 preien, snijden
  • 1 rode paprika, snijden
  • 100g gekookte ham, in blokjes snijden
  • 200g ricotta
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Zet een grote pot met water op het vuur voor de tagliatelle. Voeg ook een beetje zout en olijfolie toe.

Snij de 2 preien en de rode paprika in stukken. Verhit in een pan een beetje olijfolie. Voeg de rode paprika eerst toe en voeg een paar minuten later ook de stukken prei toe. Laat even stoven.

Voeg de tagliatelle toe aan het kokend water. Laat 7 minuten koken (zie verpakking)

Snij ondertussen de gekookte ham in blokjes. Als de prei en paprika zacht zijn voeg je de blokjes ham en de ricotta toe. Laat nog even nasudderen.

Giet de pasta af. Voeg de saus aan de pasta toe & eet smakelijk !!

Tip : normaal zit ricotta in een potje van 250g. Gebruik de overige ricotta morgenvroeg op een boterham met lekker fruit !