Sana @ Rhodos

Sana @ Rhodos

Vorige week ben ik in Rhodos geweest. Ook daar kan je gezond en sana eten :

Griekse salade met tomaat en feta,  Haloumi salade en vers fruit.

Halloumi is een kaas uit Cyprus. Rhodos en Cyprus zijn beiden Griekse eilanden. Halloumi is eigenlijk zeer populair in alle Mediterrane landen en het Midden-Oosten. Ook Belgen zijn er meer en meer verzot op. Men kan dit gemakkelijk vinden in de supermarkt. Wat deze kaas zo geliefd maakt is het smeltpunt dat stukken hoger ligt dan bij andere kazen. Daardoor kun je Halloumi makkelijk grillen zonder dat het smelt. Ideaal voor in het salade dus of op de bbq, mmm! In de boeken “Nooit meer diëten” van Sandra Bekkari vindt u ook een paar recepten met Halloumi.
Traditioneel volgens de Cyprioten wordt Halloumi gemaakt van een mengeling van niet-gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk. Industrieel geproduceerde Halloumi bevat vaak meer koeienmelk dan melk van geiten of schapen omdat dit goedkoper is én omdat er een tekort is aan schapen -en geitenmelk. Hierdoor zal ze wel sneller smelten en zal de smaak hierdoor wel een beetje anders zijn. Bekijk dit altijd in de ingrediëntenlijst. Vacuümverpakte Halloumi kan gerust een paar maanden kan bewaren in de koelkast, waardoor dit een handig product is om in huis te hebben. Boodschappenlijstje : check!
Berloumi
Berloumi is een Belgische Berlaarse grillkaas van het type Halloumi. De melk voor Berloumi halen ze op een melkveebedrijf in Berlare, daarom de naam ‘Berloumi’. Men vindt deze vooral in Keurslagers, natuurvoedingswinkels, … Probeer zeker eens “Spaghetti courgetti met paprikasaus en berloumi” (NMD3)

Meer info: http://www.berloumi.be/