Gezondere pizza met volkoren speltbodem

Gezondere pizza met volkoren speltbodem

Tijdens het weekend mag het al eens wat meer zijn. Dan maak ik graag snelle gerechten die toch gezond en lekker zijn. Een voorbeeld hiervan is mijn gezonde pizza.

Pizza van Dr Oetker is werkelijk zondigen. Dit kan ook wel eens maar deze pizza is niet zondigen én toch even lekker. Als bodem gebruik ik een volkoren speltbodem van “La bio Idea”.  Deze is op basis van volkoren speltmeel, met extra vierge olijfolie én geen suiker. En waarom spelt? Omdat ik spelt beter kan verteren dan tarwe. Tijdens mijn consultaties merk ik dat vele andere patiënten hier ook mee gebaat zijn. Men heeft minder een opgeblazen gevoel na het eten van spelt ipv tarwe. Zelf heb ik deze bodem gekocht in de Biotheek in Sint-Niklaas.

Deze pizza’s beleg ik met allemaal restjes uit de koelkast bv. ananas, gekookte ham, verse tomaten, paprika, champignons, spinazie, gerookte zalm, ricotta of mozzarella, … Hoe meer groenten, hoe beter natuurlijk.  Van deze pizza krijg ik echt een voldaan gevoel. Zeker eens proberen !

 

Pizza 1: verse tomatensaus, paprikareepjes, ananas, gekookte ham en champignons
Pizza 2: ricotta, gerookte zalm, paprikareepjes, spinazie en een klein beetje mozzarella voor bovenop

-> topcombinaties!