*Tips om de feestdagen door te komen*

*Tips om de feestdagen door te komen*

Tip 1:  Start de dag met een gezond ontbijt

Voor het bezoek aan je familie en vrienden begin je je dag best met een goed en voedzaam ontbijt! Dit zorgt voor een goede start van de dag en hierdoor grijp je minder naar snacks gedurende de dag. Vergeet ook je stukje fruit en melkproduct niet zodat je jou vitamines en mineralen binnen hebt. Deze geven ook een verzadigend gevoel.

Feestelijke ontbijten: havermoutpannenkoekjes, havermoutcrumble, …

Tip 2: behoud je standaard eetpatroon

Het is vanzelfsprekend dat we tijdens de feestdagen meer kans hebben om meer te eten. Probeer toch niet al te veel af te wijken van je normale portie. Vergeet je tussendoortjes niet! Het is niet de bedoeling dat je gedurende de dag heel weinig gaat eten omdat je ’s avonds uitgebreider gaat eten.  Doordat je minder eet, zal je vetverbranding stil komen te liggen gedurende de dag wat dan een weerslag geeft tijdens het uitgebreid feestmaal.  En dat willen we uiteraard zien te voorkomen! Kies voor een gezond tussendoortje zoals fruit, een handje noten, een melkproduct, rauwkost of soep.

Tip 3: blijf bewegen!

Probeer rondom en tijdens de feestdagen voldoende te bewegen. Ga ook eens lekker wandelen met jouw familie.. Zo kan je zonder schuldgevoel genieten van dat glaasje cava, wijn en dat hapje, je hebt dan al extra calorieën verbrand. Door die extra training!

Tip 4: zorg voor een goede nachtrust

Het is natuurlijk altijd belangrijk om voldoende te slapen. Probeer tijdens de feestdagen ook  8 uur te slapen per nacht. Een goede nachtrust zal ervoor zorgen dat je die dag erna weer fit bent en minder zin hebt in ongezonde snack.

Tip 5: twee glazen alcohol? Daarna 1 glas water!

Je zal waarschijnlijk wel een alcoholisch drankje nemen tijdens de feestdagen. Wissel de alcohol af met minimaal één glas water om zo je vochtbalans op peil te houden. Ik heb alvast de cava met granaatappel al eens uitgeprobeerd. Dit recept kan u terugvinden via de site van VTM.

Tip 6: geniet van de feestdagen.

Feestdagen zijn er om te genieten, gezellig samen met familie en vrienden. Ik wens jouw en je familie

Prettige feesten, geniet ervan! Dat zal ik in ieder geval ook doen!

Benieuwd wat Sandra maakt tijdens de feestdagen? Kijk hier even: https://koken.vtm.be/eindejaar-sandra-bekkari

https://www.libelle-lekker.be/artikelen/184152/kerstmenu-a-la-sandra-bekkari